АМКУ і нафтотрейдери домовилися про добросовісність

Вівторок, 4 жовтня 2011, 14:25

Антимонопольний комітет України (АМК) і Асоціація "Об`єднання операторів ринку нафтопродуктів України" підписали меморандум про спільні дії зі створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції.

Як передає кореспондент УНІАН, документ підписали перший заступник голови АМК Юрій Кравченко і президент Асоціації нафтотрейдерів Леонід Косянчук.

Як відзначив Кравченко, сторони підписали цей документ, виходячи з розуміння необхідності вдосконалення механізму надання операторами ринку нафтопродуктів вичерпної і оперативної інформації, що необхідна системі органів АМК для дослідження ринків нафтопродуктів відповідно до повноважень, передбачених законодавством про захист економічної конкуренції.

При цьому він додав, що існуючий механізм надання в АМК інформації через запити територіальних відділень комітету істотно збільшує терміни її підготовки, отримання і обробки.

Реклама:

У свою чергу, як відзначив Косянчук, сторони домовилися впродовж місяця з дня підписання меморандуму створити спільну робочу групу з представників сторін для вироблення принципів і методології оперативного надання комітету учасниками Асоціації інформації, необхідної для дослідження ринків нафтопродуктів.

Також сторони домовилися створити електронну інформаційну систему, яка забезпечить можливість надання інформації з використанням засобів захисту інформації на запити органів комітету через мережу Інтернет, а також обробку і аналіз такої інформації.

Асоціація "Об`єднання операторів ринку нафтопродуктів України" об`єднує найбільші українських операторів АЗС, серед яких WOG, OKKO, ЛУКОЙЛ, Shell, КЛО, Паралель, GFC та інші.

Автозаправні станції компаній, що входять в Асоціацію, контролюють близько 30% українського роздрібного ринку нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!