Держава забрала у профспілок два санаторії

Вівторок, 4 жовтня 2011, 12:10

Iз 22 по 28 вересня 2011 року суди задовольнили 17 позовiв органiв прокуратури про повернення в державну власнiсть майна, переданого в користування профспiлок.

Генпрокуратура повідомляє, що 4 жовтня 2011 року за позовом прокуратури міста Iрпiня визнано незаконним рiшення Iрпiнської мiськради, на пiдставi якого за ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" неправомiрно зареєстровано право власностi на санаторій "Україна" вартістю понад 13,6 мільйона гривень, передає "Інтерфакс-Україна".

"Право власностi на спiрне майно визнано за державою в особi Фонду державного майна України та витребувано iз незаконного володiння згаданого товариства", - зазначають у Генпрокуратурi.


Крiм того, рiшенням господарського суду АР Крим вiд 27 вересня 2011 року задоволено позов прокуратури автономiї: визнано незаконним рiшення виконкому Ялтинської мiської ради, яким оформлено за ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" право власностi на санаторiй "Орлине гнiздо" вартiстю понад мільйон гривень.

Реклама:

"Цим самим рiшенням суду право власностi на зазначене майно визнано за державою та зобов'язано зазначене товариство повернути його в державну власнiсть", - йдеться в повiдомленнi вiдомства.

Як повiдомлялося, органи прокуратури в червнi-липнi 2011 року порушили 35 кримiнальних справ щодо незаконного вiдчуження санаторiїв, якi перебувають у користуваннi Федерацiї профспiлок України (ФПУ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!