"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві запустили міську електричку

Вівторок, 4 жовтня 2011, 10:11

"Південно-Західна залізниця" (ПЗЗ) відкрила 4 жовтня 2011 року кільце міської електрички в Києві.

Згідно поширеному в ході церемонії відкриття прес-релізу ПЗЗ, для реалізації даного проекту залізниця освоїла 223 мільйона гривень, з яких 80 мільйонів гривень - кошти держбюджету, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, в рамках проекту були капітально відремонтовано 12 електропоїздів, побудований і введений в експлуатацію пересадочний вузол "Лівий берег", укладено 12,4 кілометра нових шляхів і 43 нових стрілочних переводи.

Для запуску електрички "Укрзалізниця" змінила графік руху близько 40 вантажних поїздів, незважаючи на те, що напрямок від Дарниці до Київ-Волинського з виходом на Фастів є для залізниці основним вантажним маршрутом.

Реклама:

У повідомленні зазначено, що міська електричка курсуватиме з 6.00 до 9.30 в ранкові години і з 16.30 до 20.00 у вечірні з інтервалом 15-17 хвилин. Протяжність кільця становить 50,2 кілометра.

На маршруті передбачено 14 зупиночних пунктів з можливістю пересадки на лінії метрополітену: Київ-Пасажирський, Видубичі, Лівий берег, Дарниця, Лівобережна, Троєщина, Петрівка, Зеніт, Вишгородська, Сирець, Рубежівська, Борщагівка, Київ-Волинський і Караваєві дачі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!