"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський поверне гроші вкладникам МММ-2011

Вівторок, 4 жовтня 2011, 09:32

Учасники "Фінансової соцмережі МММ-2011", платежі яких заблокував Приватбанк, можуть повернути кошти, зв'язавшись із банком за "гарячою лінією" або через інтернет-чат.

"Приватбанк відкриває спеціальну гарячу лінію для учасників "Фінансової соцмережі МММ-2011", яка має ознаки фінансової піраміди", - говориться в повідомленні банку.

"За багатоканальним телефонним номером і через інтернет-чат на сайті банку цілодобово можна отримати інформацію про порядок ідентифікації та повернення грошей за платежами на адресу МММ-2011, заблокованих банком", - повідомляє Приватбанк.

Платники, які при створенні платежу пройшли ідентифікацію, зможуть отримати заблоковані гроші практично миттєво.

Реклама:

Для тих, хто вносив гроші анонімно, наприклад, через кіоски, буде діяти "зрозуміла процедура ідентифікації".

"Загальний обсяг заблокованих грошей не такий великий. Ми хочемо повернути ці гроші їх власникам якнайшвидше", - заявляє прес-служба банку.

У Департаменті фінансового моніторингу банку роз'яснили, що банк зобов'язаний заблокувати платежі на адресу МММ-2011 згідно з вимогами українського законодавства, принципів FATF , правил міжнародних платіжних систем VISA/MASTERCARD.

Зокрема, банк зобов'язаний перевіряти і не допускати проведення незаконних операцій, у тому числі операцій, які мають ознаки фінансової діяльності, між фізичними особами, які не мають необхідних ліцензій на надання відповідних фінансових послуг.

"Нашими інструментами для створення онлайн-платежів можуть вільно користуватися фізичні особи для переказів один одному або юридичні особи для ведення свого бізнесу", - говорить керівник Департаменту фінансового моніторингу банку Ігор Терьохін.

"Але коли ми бачимо платежі, які створюються в масовому порядку й у декілька етапів, ми зобов'язані перевіряти такі операції", - додає він.

Учасники МММ-2011 можуть звернутися в "гарячу лінію" за телефоном +38 092 716 38 32 або в онлайн-чат на сайті банку. Також зв'язатися з банківськими консультантами у режимі чату можна через додатки банку для iPhone і Android.

Як відомо, раніше Приватбанк заблокував приймання онлайн-платежів на рахунки "МММ-2011", яку зараз активно рекламують в Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: