Кабмін хоче мораторій на арешт спецрахунків облгазів Фірташа

Понеділок, 31 жовтня 2011, 19:01

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді заборонити накладення стягнень на рахунки обласних газопостачальних підприємств зі спеціальним режимом використання.

Про це йдеться у законопроекті №9364, зареєстрованому у Верховній раді 31 жовтня, передає УНІАН.

Згідно із пояснювальною запискою до документа, основна частка коштів, що надходять на спецрахунки облгазів, припадає на плату за газ, яка, зрештою, має бути перерахована НАК "Нафтогаз України", тоді як плата за послуги облгазів з транспортування і поставки палива становить меншу частину цих коштів.

"Оскільки на "Нафтогаз" імпортує значні обсяги природного газу з Російської Федерації, актуальним залишається питання повних і своєчасних розрахунків з ВАТ "Газпром", - йдеться у документі.

Реклама:

Також наголошується, що ухвалення цього законопроекту забезпечуватиме системний підхід до створення умов для стабільного функціонування ринку природного газу, його подальшого розвитку і забезпечення інтересів усіх учасників газового ринку, і сприятиме своєчасному проведенню розрахунків за природний газ.

"Стабілізації фінансово-економічного стану підприємств, які працюють на ринку газу, підвищенню рівня їх рентабельності", - йдеться в обґрунтуванні.

Як відомо, ринок розподілу газу на території України в основному поділений між обмеженою групою осіб: власником Group DF Дмитром Фірташем, його партнером по бізнесу Іваном Фурсіним, російським бізнесменом, співвласником ТНК-BP Віктором Вексельбергом та бізнесменом Віктором Поповим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: