Світ - на порозі нової кризи, що призведе до масового безробіття

Понеділок, 31 жовтня 2011, 17:16

Світова економіка стоїть на порозі нової рецесії, причому вона особливо сильно позначиться на зайнятості. Безробіття може привести до масових безладів.

Такий прогноз зробила Міжнародна організація праці (МОП) у своєму звіті, передає "Лента.Ру".

Зростання безробіття може призвести до суспільних хвилювань у кількох десятках країн.

Згідно зі звітом, гальмування відновлення світової економіки почало найсильнішим чином впливати на ринки праці.

Реклама:

Для подолання наслідків кризи в світі має бути створено близько 80 мільйонів робочих місць, однак уповільнення зростання ВВП в різних країнах дозволить створити вдвічі менше.

У звіті також наголошується, що в 69 з 118 вивчених країн жителі констатують падіння рівня життя в 2010 році в порівнянні з докризовим часом.

У 99 країнах респонденти заявили, що втратили довіру до урядів своїх держав.

За оцінкою МОП, погіршення умов на ринку праці відбулося в 2/3 розвинених економік, і більш ніж у половині країн, що розвиваються.

У 45 з 118 державах ситуація, що склалася у сфері зайнятості може призвести до масового невдоволення, якщо положення не буде виправлено в майбутньому.

МОП зазначає, що для зниження безробіття на 0,4-0,8 процентних пункту держави повинні збільшити витрати на зайнятість на піввідсотка від ВВП.

Раніше МОП зафіксувала, що безробіття в світі в 2010 році залишилася на рекордному рівні. У 2010 році в порівнянні з 2007 роком кількість безробітних зросла на 27,6 мільйона чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!