Акімова переконує, що Україна "вилетіла" з чорного списку завдяки довірі

Понеділок, 31 жовтня 2011, 16:01 -

Рішення FATF про виключення України з "чорного списку" цієї організації свідчить про те, що у світі зросла довіра до нашої держави.

На цьому наголосила під час брифінгу перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, говорячи про прийняте 27 жовтня на пленарному засіданні FATF рішення про припинення моніторингу України і вилучення її з так званого "чорного списку".

"Це крок у правильному напрямку. Він має особливе значення для України особливо зараз, коли на фінансових ринках у світі неспокійна ситуація. І Україна ще раз показала: якщо ми беремо на себе зобов’язання, ми вміємо їх ефективно виконувати", - підкреслила Акімова.

Вона нагадала, що Україна була внесена до так званого "чорного списку" FATF на початку 2010 року через невідповідність національного законодавства стандартам і вимогам цієї організації.

Реклама:

"Одразу після цієї неприємної події український уряд разом з НБУ розпочав активно готувати всі необхідні законодавчі акти, щоб привести українське законодавство у відповідність до вимог FATF", – зазначила вона.

Як повідомлялося, група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму FATF виключила Україну з чорного списку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: