Пенсіонери і чорнобильці перекрили трасу Київ - Дніпропетровськ

Понеділок, 31 жовтня 2011, 14:32

31 жовтня у Кагарлику розпочався стихійний мітинг пенсіонерів, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проти скасування доплат.

"У результаті неадекватної поведінки голови районної державної адміністрації Івана Шевченка мешканці Караглика перекрили трасу Київ-Дніпропетровськ", - заявляє ВО "Свобода".

За даними організації, близько 2000 мешканців міста вийшли вимагати від райдержадміністрації не допустити скасування пільг, які влада планує провести вже 1 листопада.

"Якщо пільги скасують, люди недотримуватимуть 1000 гривень належних їм виплат", - заявив голова Кагарлицької райорганізації "Свободи" Юрій Бабич.

Реклама:

Він нагадав, що ще місяць тому кагарлицька "Свобода", знаючи про такий "злочинний план", провела численну акцію протесту та спрямувала свої вимоги до районної та обласної влади, тоді керівник РДА Іван Шевченко намагався зірвати свободівський мітинг.

"Сьогодні ж він людей, які самі організувалися, спочатку посунув від РДА, мотивуючи це тим, що "надто шумно". А потім відключив звук, коли до мікрофона підійшли представники Комітету захисту соціальних і національних прав мешканців Кагарлика, створеного місяць тому. Також регіонал зазначив, що створить свій "кишеньковий" комітет", - сказав Бабич.

"Після такої неадекватної поведінки Шевченка, люди перекрили трасу Київ-Дніпропетровськ. Зібралася величезна черга машин, але люди не збираються розходитися, поки не буде виконана їхня вимога", - заявив свободівець.

За словами Бабича, за наказом голови райдержадміністрації начальник міської міліції Юрій Шайда також вимагав від нього "забрати людей і розігнати мітинг", погрожуючи в противному разі "закрити в камері до рішення суду".

Бабич нагадав Шайді, що "люди вийшли стихійно, без організації і розійдуться тоді, коли знатимуть, що їм вдалося захистити свої права".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!