Янукович-молодший намагається вивести з "тіні" IT-компанії

Понеділок, 31 жовтня 2011, 11:23

Автори чергових поправок до Податкового кодексу мають намір вивести з "тіні" високі доходи працівників IT-галузі за рахунок зниження податкового навантаження на зарплати.

Як повідомляє "Дело", група експертів пропонує оподатковувати не всі доходи IT-фахівців, а тільки дві мінімальні зарплати.

Так, Верховна рада вже в грудні розгляне пакет законопроектів "Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції".

Проекти законів зареєстрували відразу 10 депутатів, серед яких - Віктор Янукович-молодший.

Реклама:

Ці документи пропонують ввести пільгові умови оподаткування для компаній, що займаються інформаційними технологіями.

"У законопроекті № 8268 вирішується основна фіскальна проблема IT-індустрії - високе навантаження на заробітну плату з боку Пенсійного та інших фондів. Зараз це навантаження становить близько 40% на загальних підставах", - зазначає віце-президент Асоціації "Інформаційні технології України" Ігор Лисицький.

"Ми прописали норму відрахувань до Пенсійного фонду за тією ж ставкою, що існує, але на зарплату від двох мінімальних заробітних плат. Це робить привабливими умови", - пояснює учасник робочої групи.

"Роботодавцю стає вигідно тримати в штаті фахівця, тому що ті податки, які вони відраховують, дозволяють не підвищувати вартість продукції. Стає, грубо кажучи, рентабельно тримати співробітника в штаті", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!