Здоров'я світової економіки погіршиться - Fitch

Понеділок, 3 жовтня 2011, 18:58

Fitch Ratings переглянуло в бік пониження свої прогнози зростання ВВП за всіма найбільшими країнами з розвиненою економікою, оскільки результати другого кварталу 2011 року виявилися слабкішими, ніж агентство очікувало раніше.

Про це сказано в новому квартальному звіті "Глобальний економічний прогноз", оприлюдненому на сайті Fitch, передає УНІАН.

Зростання на ринках, що розвиваються, на думку агентства, також буде помірнішим, але як і раніше помітним.

Fitch переглянуло в бік пониження глобальний економічний прогноз до 2,6% в 2011 році порівняно з 3,1% в попередньому звіті, з 2,7% в 2012 році порівняно з 3,4% в попередньому прогнозі; до 3,1% в 2013 році порівняно з 3,4% згідно з раніше очікуваним.

Реклама:

Також вказується, що свою роль у тиску на економічну активність продовжують відігравати тимчасові чинники.

У той же час, недавнє посилення волатильності на фінансових ринках і невизначеність податково-бюджетної політики привели до зниження довіри.

Це несприятливо позначається на зростанні приватного споживання та інвестицій у бізнес.

"Fitch не очікує другого витка рецесії в своєму базовому прогнозі щодо світової економіки", - зазначила директор в аналітичній групі Fitch із суверенних рейтингів Марія Малас-Мруєх.

"У той же час, ймовірність рецесії підвищилася, оскільки збільшення волатильності на фінансових ринках може ще більш посилити небажання приймати ризики і зумовити складнішу ситуацію з кредитними ресурсами", - резюмувала експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: