Генплан коштуватиме Києву півтрильйона гривень

Понеділок, 3 жовтня 2011, 17:09

Київська влада прийняла за основу проект генплану Києва та його примiської зони на перiод до 2025 року вартiстю близько 500 мільярдів гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на начальника пiдприємства-генпроектувальника КО "Iнститут Генплану Києва" Сергiя Броневицького.

"Вартiсть його (генплану) реалiзацiї становить близько 500 мільярдів гривень за рахунок усiх джерел фiнансування", - сказав він.

При цьому чиновник зазначив, що вартiсть "невiдкладних заходiв", таких як будiвництво об'єктiв соцiальної сфери, житла тощо, становить близько 150 мільярдів гривень.

Реклама:

За словами начальника пiдприємства-генпроектувальника, згiдно з Генпланом до 2025 року в столицi планують побудувати близько 28,5 мільйона квадратних метрів житла, з яких майже три мільйони становитиме соцiальне та доступне житло.

Броневицький також додав, що на громадськi слухання, експертизу та погодження Генплану знадобиться не менше нiж три мiсяцi.

Як відомо, Головне управлiння мiстобудування, архiтектури та дизайну мiського середовища та КО "Iнститут Генплану Києва" оголосили про початок проведення громадських слухань за проектом генплану Києва.

Ознайомитися з експозицiєю Генплану можна до 30 жовтня 2011 року у будiвлi КМДА та в примiщеннi Головного управлiння мiстобудування та архiтектури.

Пропозицiї вiд громадськостi приймаються у письмовому виглядi, розробники та замовники розглядатимуть їх упродовж мiсяця.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!