"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило прогнози росту світового ВВП

Понеділок, 3 жовтня 2011, 13:28

Рейтингове агентство Fitch знизило прогнози зростання світового ВВП на 2011-2013 роки.

За оцінками Fitch, темпи підйому глобальної економіки 2011 року становитимуть 2,6%, в 2012 році - 2,7%, в 2013 році - 3,1%, передає "Інетрфакс-Україна".

Раніше ці показники прогнозувалися на рівні 3,1%, 3,4% і 3,4%.

Агентство погіршило прогнози зростання ВВП всіх розвинених країн, оскільки показники другого кварталу були гіршими за очікування Fitch.

Реклама:

За оцінками експертів агентства, темпи економічного підйому в emerging markets залишаться сильними, але будуть більш стриманими.

Незважаючи на те, що тимчасові чинники продовжують грати роль у придушенні економічної активності, недавнє збільшення ринкової волатильності і фінансової невизначеності негативно позначилося на довірі до економіки.

Це, в свою чергу, послаблює темпи зростання споживчих витрат і бізнес-інвестицій, відзначають в Fitch.

"Fitch не прогнозує повторної рецесії. Однак її ймовірність збільшилася, оскільки зростання волатильності на фінансових ринках може прискорити відхід інвесторів від ризиків і посилити умови на кредитних ринках", - зазначила директор аналітичної групи Fitch за суверенними рейтингами Марія Малас-Мруе.

"Прогнози для єврозони містять у собі нульове зростання ВВП до першого кварталу 2012 року, що частково відображає боргову кризу в єврозоні на тлі погіршення настрою інвесторів і істотного збільшення невизначеності в порівнянні з червнем", - додала Малас-Мруе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: