Уряд затвердив умови продажу двох енергокомпаній

Понеділок, 3 жовтня 2011, 13:21

Кабінет міністрів оприлюднив постанову, що затверджує умови конкурсу з продажу 45,1% акцій "Західенерго" (Львів) і 25% акцій компанії "Київенерго".

Відповідні розпорядження № 930 і № 931 від 21 вересня були оприлюднені на сайті уряду.

На продаж виставляється пакет акцій "Західенерго" у розмірі 5768977 штук за стартовою ціною 1,932 мільярда гривень, і пакет акцій "Київенерго" у розмірі 27091070 штук за стартовою ціною 432,305 мільйона гривень.

Умови, які повинен виконати замовник при купівлі частки "Західенерго", передбачають: ведення діяльності компанії з виробництва електроенергії з дотриманням ліцензійних умов, погашення кредитних заборгованостей, використання не менше 70% вугілля, що виробляється в Україну, при виробництві електро-та теплової енергії, передають "Українські новини".

Реклама:

Покупець буде зобов'язаний протягом 2011-2016 років забезпечувати продуктивну потужність електростанцій не нижче встановлених норм.

Зменшення встановленої потужності допускається тільки у разі відповідного рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Також покупець буде зобов'язаний до 30 червня 2012 року розробити проект розвитку і технічного переоснащення "Західенерго" до 2016 року і до кінця 2015 року завершити реконструкцію Ладижинської ГЕС - Вінницька область.

Крім того, покупець повинен виробляти не менше 30% електроенергії від обсягу виробництва "Західенерго" за 3 останніх повних календарних роки.

При купівлі акцій "Київенерго" на нового власника покладаються такі зобов'язання: дотримання ліцензійних умов провадження діяльності з передачі та постачання електроенергії, погашення заборгованості за куплену на оптовому ринку електроенергію, погашення протягом 6 місяців заборгованостей перед бюджетом.

Крім цього, потрібно буде або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу, що поставляється енергії компанією "Київенерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність.

Експерти вважають, що група "Дтек" Ріната Ахметова є основним претендентом на покупку 25% "Київенерго" і 45,1% "Західенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!