Провайдерів можуть зобов’язати блокувати сайти фінансових пірамід

Понеділок, 3 жовтня 2011, 11:52

Парламент підключився до боротьби з фінансовою пірамідою "МММ-2011", в легітимності якої раніше засумнівалися чиновники Держфінпослуг і Антимонопольного комітету.

Народні депутати Олександр Фельдман ПР та Олег Гейман - група Реформи заради майбутнього запропонували розширити в ст. 39 закону "Про телекомунікації" повноваження операторів і провайдерів телекомунікацій.

Тепер вони "зобов'язані на підставі рішення суду обмежувати доступ своїх абонентів до ресурсів, через які здійснюється діяльність з надання фінансових послуг без ліцензій", говориться в проекті № 9232.

Як пише "Комерсант", у системи "МММ-2011" є сайт, однак він знаходиться в доменній зоні сom - поза українською юрисдикцією - і не може бути закритий.

Реклама:

З прийняттям закону Держфінпослуг зможе через суд закрити українцям доступ до веб-ресурсу системи, яка не має ліцензії, передає "Лігабізнесінформ".

Зокрема, інтернет-провайдери заблокують доступ до веб-сторінки "МММ-2011", а телефонні оператори - до номерів фіксованого чи мобільного зв'язку організації.

"Це зробить неможливою діяльність фінансових пірамід в Україну з обману легковажних громадян через інтернет-ресурси", - вважають депутати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: