"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch вважає, що списання боргів з Греції це дефолт

Субота, 29 жовтня 2011, 13:29

Прийнята самітом ЄС програма реструктуризації державного боргу Греції у вигляді списання банками-кредиторами 50% вартості грецьких держоблігацій буде представляти собою дефолт.

Про це заявило рейтингове агентство Fitch, яке спрогнозувало, що після дефолту суверенний кредитний рейтинг Греції буде, швидше за все, перебувати в категорії В або навіть нижче, передають "Вести".

На думку експертів даного агентства, план, який отримав схвалення європейських лідерів і провідних банкірів, "є необхідним кроком для того, щоб поставити грецькі суверенні суспільні фінанси на більш міцну основу".

Тим не менш умовне 50-відсоткове списання боргових зобов'язань країни "буде сприйнято агентством як факт дефолту" відповідно до існуючих у Fitch критеріями реструктуризації проблемних боргів.

Реклама:

Агентство також висловило думку, що взагалі не бачить сьогодні плану, який був би здатний позбавити інші країни єврозони від загрози пониження суверенних кредитних рейтингів.

Раніше, 21 вересня, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозувало, що Греція оголосить дефолт за своїми борговими зобов'язаннями, але не покине зону обігу євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: