Європейські авто для українців не подешевшають?

Субота, 29 жовтня 2011, 10:22

Квот на імпорт автомобілів з Європи немає, і розподіляти тут нічого.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив уповноважений уряду з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, коментуючи чутки про введення відповідної квоти.

"Хочу заявити: квот немає, і розподіляти нічого. У нас, коли йдеться про ті чи інші тарифні квоти, відразу з’являються охочі їх розподілити. Так от у цьому разі ділити просто немає чого. 45 тисяч авто - це індикатор, а не кількість автомобілів, яку ми зобов’язуємося імпортувати. Усе залежатиме від стану ринку: одного року ми можемо імпортувати 30 тисяч, іншого - 130 тисяч. А 45 тисяч - це лише індикатор для інституту, який може застосовувати захисні заходи".

Нагадаємо, в рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі Україна і Євросоюз домовилися про механізм застосування захисних заходів у двосторонній торгівлі до чутливих для обох ринків товарів у рамках дії угоди про зону вільної торгівлі.

Реклама:

Так, на останніх переговорах сторони домовилися, що обсяг безмитного імпорту європейських автомобілів в Україну становитиме 45 тисяч одиниць на рік - ввозиться обсяг за останні роки. І якщо імпорт не буде перевищувати цього рівня, то Україна не буде застосовувати ніяких заходів.

Якщо ж його буде перевищено, тоді буде застосовуватися ще один параметр - частка на ринку. Зокрема, починаючи з першого року роботи ЗВТ, частка автомобілів з ЄС становитиме 20% нашого ринку, а через шість років вона підвищиться до 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!