Український бізнесмен захопився африканськими алмазами

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 19:04

Компанiя Jarvirne Limited, що належить українському бiзнесменовi Едуарду Прутнiку, може збiльшити свою частку в Namakwa Diamonds Limited, яка здiйснює видобуток алмазiв у чотирьох африканських країнах.

Частка бізнесмена може збільшитися з 13,13% до 32,2%, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рiчний звiт Namakwa.

Згiдно з ним 7 вересня цього року Namakwa уклала угоду з Jarvirne про залучення на два роки кредиту на 40 мільйонів доларів для фiнансування проекту Kao в Лесото й загальнокорпоративних потреб.

При цьому замiсть виплати вiдсоткiв у перший рiк компанiя емiтувала на адресу кредитора 9 мільйонів акцiй. Вiдсоткову ставку на другий рiк встановлено в розмiрi 24% рiчних.

Реклама:

Забезпеченням за кредитом є, зокрема, 62,5-вiдсоткова частка Namakwa у Storm Mountain Diamonds (Pty) Ltd, яка здiйснює проект Kao.

Компанiя зазначає, що до 25 жовтня вона вибрала 14 мільйонів доларів iз кредиту й подала запит iще на 9 мілйьонів доларів у рамках третього транша.

Крiм того, для погашення торгових боргiв передбачалося випустити на користь Jarvirne 61,75 мільйонів акцiй за цiною 0,195 фунтів стерлінгів за акцiю на загальну суму 19,5 мільйонів доларів.

Згiдно зi звiтом Namakwa за фiнансовий рiк, що завершився 31 серпня 2011 року, її дохiд зрiс на 13,9% - до 93,3 мільйонів доларів.

Обсяг видобутку алмазiв у ПАР 2010 року становив 38,09 тисяч каратiв (роком ранiше - 38,48 тисяч каратiв), у Конго - 76,9 тисячі каратiв.

Акцiї Namakwa торгуються на основному ринку Лондонської фондової бiржi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!