VAB банк хоче, щоб його перевірили

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:03

VAB банк підтримує ініціативу народних депутатів щодо проведення перевірки фінансової установи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби банку.

В повідомленні зазначається, що у разі створення спеціальної комісії у Верховній раді з розслідування обставин, які склалися у банку у зв'язку із зловживаннями попереднього керівництва VAB банк готовий надати будь-яку необхідну для такого розслідування інформацію.

У банку здивовані емоційними заявами депутатів щодо необхідності вжиття заходів до нового власника банку, оскільки озвучені ними ж припущення про схеми виведення коштів з фінустанови безпосередньо стосуються діяльності колишнього власника.

Реклама:

VAB Банк" підтримує заклики депутатів притягнути його до відповідальності за здійснені правопорушення та вітає намір депутат Олександра Єдіна подати відповідні запити в генеральну прокуратуру, МВС, ДПС і Національний банк.

В повідомленні наголошується, що банк готовий надати усю необхідну інформацію на запит Комітету і особисто його членові Євгенію Царькову, включаючи дані про незаконне використання механізмів рефінансування від НБУ.

За ініціативою нового власника VAB Банку вже проведено комплексний внутрішній аудит операцій, які здійснювалися в період перебування на чолі установи колишнього власника, зазначає пресс-служба фінустанови.

"Якщо, за попередніми оцінками, схеми з видачею коштів пов'язаним особам коштували фінустанові понад 1 міляьрд гривень, то за уточненими результатами аудиту виявилось, що ця цифра була занижена щонайменше удвічі", - йдеться у повідомленні.

VAB банк вже звернувся до регулятора і правоохоронних органів з проханням звернути увагу на зловживання попереднього власника.

Крім того, банк просить ці органи звернути увагу і на вплив інформаційного поля навколо процедури повернення кредитної заборгованості попереднього власника.

Крім того, VAB банк заявляє, що інформаційне протистояння навколо боргів одного з недоброчесних клієнтів не впливає на фінансову стабільність усієї установи. Робота проходить в штатному режимі.

Як відомо, на початку жовтня VAB банк заявив, що подав до суду на колишнього главу наглядової ради банку Максимова за розкрадання кредитних коштів у сумі 1 мільярд гривень.

До кризи Максимов був мажоритарним акціонером банку, зараз йому належить близько 15,4% акцій фіну станови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!