"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

КРУ відзвітувало про 8 мільярдів, які хотіли викрасти з бюджету чиновники

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 17:16

Від початку 2011 року органи державної контрольно-ревізійної служби забезпечили відшкодування незаконно витрачених та недоотриманих фінансових та матеріальних державних ресурсів на загальну суму понад 7,8 мільярда гривень.

Про це заявив голова Державної фінансової інспекції України Петро Андрєєв під час розширеного засідання Колегії Держфінінспекції, повідомляє "Урядовий портал".

За його словами, більшу частину цієї суми становлять відшкодування збитків, що сталися через порушення законодавства, виявлені у попередні роки - 6,7 мільярда гривень.

Він підкресоив, сума відшкодованих за звітний період збитків більш ніж у чотири рази перевищує загальну суму відшкодувань за 2010 рік.

Реклама:

В Держфінінспекції зазначили, .що за 2010 рік силами ДКРС було відшкодовано близько 1,8 мільярда гривень втрат державних ресурсів.

"Це рекордний показник нашої роботи, якого вдалося досягти", – зазначив голова Держфінінспекції.

Серед прикладів найбільших усунених порушень він назвав порушення у ПАТ "Родовід банк" - на 3,5 мільярда гривень; в АБ "Укргазбанк" - майже на 364 мільйона гривень, порушення, допущені під час використання бюджетних коштів на ліквідацію наслідків повені, яка сталася у липні 2008 року в Західній Україні - 410 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!