Заробити на інсайді можна. Теоретично

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 15:02

Заробити на фондовому ринку за допомогою інсайдерської інформації теоретично можна.

Таку думку в програмі "Детектор ринку", яка вийде 28 жовтня в 20:40, на Першому діловому телеканалі висловив голова інвестиційної компанії "Івекс Капітал" Юрій Яковенко.

"На інсайдерській інформації на фондовому ринку є теоретична можливість заробити великі гроші", - сказав він.

"Наприклад, якщо якийсь великий власник акцій на Заході приймає рішення вийти на купівлю своїх акцій з великим об'ємом або якась компанія вирішила збільшити свою частку акцій, що б стати мажоритарним акціонером, то звичайно, якщо хтось знає цю інформацію, він може піти на Уолл-стріт і починати купувати ці акції", - сказав Яковенко.

Реклама:

Це і є використання інсайда, підкреслив він. "Але за це там садять у в'язницю", - додав Яковенко.

Проте, додав співрозмовник, в Україні не так давно було прийнято законодавство, яке за маніпуляції на фондовому ринку передбачає кримінальну відповідальність.

Окрім того, Яковенко додав, що можна провести аналогію між азартними ринками та фондовим ринком, оскільки і там, і там є ризик. Але на фондовому ринку - ризикові інвестиції, які схильні до цілого ряду ризиків.

"Ніякої азартної гри на фондовому ринку не існує, а щоб вигравати в лотерею потрібно просто мати успіх", - резюмував гість програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!