"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова не змінилися апетити щодо "Запоріжсталі

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 13:34

Систем Кепітал Менеджмент Ріната Ахметова зберігає намір придбати контрольний пакет акцій ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь".

Про це повідомив генеральний директор СКМ Олег Попов в інтерв'ю журналу "Корреспондент", передає "Інтерфакс".

"2010 року найбільшим нашим надбанням став комбінат імені Ілліча. У 2011 році ми в складі групи інвесторів прийшли на "Запоріжсталь" і будемо намагатися придбати там контрольний пакет. Обидві покупки вписуються в нашу стратегію будівництва вертикально інтегрованої компанії", - сказав гендиректор.

При цьому він зазначив, що металургійна галузь глобальна, і конкурувати в ній доводиться на глобальному рівні.

Реклама:

"Тому чим більше ми будемо в цій галузі, тим краще. Ось тільки кількість хороших активів в українській металургії дуже і дуже обмежена", - додав Попов.

Глава СКМ також повідомив, що група орієнтується на продаж металопродукції з високою доданою вартістю: "У нас всього 20%-я частка напівфабрикатів, все інше - готова продукція: лист, арматура, рулон".

Як повідомлялося в фінансовому звіті холдингової компанії Metinvest BV, що входить до групи СКМ, "Метінвест" спільно з іншими інвесторами придбав 50% в "Індустріальної групи", що володіє більше 50% акцій ВАТ "Запорізький металургійний комбінат" Запоріжсталь ", в липні 2011 року.

Вартість операції становила 416 мільйонів доларів.

"Метінвест" може викупити за 416 мільйонів доларів 50% в "Індустріальній групі" до 4 серпня 2012 року - до цього терміну дійсний опціон на придбання частки, що залишилася в компанії.

ВАТ "Запоріжсталь" - одне з найбільших в Україні металургійних підприємств. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей.

Близько 70% продукції комбінату експортується більш ніж в 70 країн світу.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!