Прем'єр Лукашенка запропонував Порошенку створити транснаціональні корпорації

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 12:19

Білорусь пропонує Україні створювати транснаціональні корпорації.

Про це заявив прем`єр-міністр Білорусі Михайло М’ясникович на зустрічі з українським бізнесменом Петром Порошенком, передає БЕЛТА.

Керівник білоруського уряду відзначив, що у Білорусі й України склалися міцні торговельно-економічні та культурні зв`язки, з нинішнім урядом України білоруський уряд підтримує добрі відносини.

На думку прем`єра Білорусі, країнам необхідно переходити на нові форми партнерства - до створення транснаціональних корпорацій.

Реклама:

"Ми, ніби, непогано навчилися торгувати між собою, але треба зараз разом робити нову продукцію, конкурентоспроможну на внутрішньому і зовнішніх ринках", - сказав він.

Білорусь відкрила свою економіку і створює комфортні умови для реалізації найамбітніших проектів, наголосив М’ясникович.

У свою чергу Порошенко відзначив, що Білорусь володіє цілою низкою інвестиційних переваг - кваліфікованою робочою силою, конкурентоспроможними цінами на сировину, в першу чергу в АПК, а також унікальним потенціалом у сфері машинобудування.

"У нас цілий комплекс пропозицій до білоруської сторони і з харчової, і з машинобудівної промисловості, - сказав він. - Як нас проінформували, Білорусь також зустрічає нас не з порожніми руками, зустріч обіцяє бути продуктивною".

На думку бізнесмена, об`єднання конструкторського потенціалу, виробничих потужностей Білорусі й України створює унікальну сінергію, що дозволяє двом країнам бути присутніми на ринку з якісним, конкурентоспроможним за ціною продуктом.

"Це стосується автобусів, тролейбусів, трамваїв, створення логістичних комплексів тощо", - відзначив Порошенко на зустрічі 26 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!