"ВТБ банк" втратив заставне майно

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 10:09

Вищий господарський суд постановою N5023/4165/11 від 19 жовтня залишив у силі рішення судів нижчих інстанцій, які присудили відібрати у "ВТБ банку" заставне майно і передати його ТОВ "Таміра" - входить до ГК "Таргет".

Суди за позовом "Таміра" визнали незаконними дії харківського міського Бюро технічної інвентаризації, яке передало "ВТБ банку" торгові центри в Харкові, що належать ГК "Таргет", пише "Комерсант Україна".

Банк отримав заставне майно на свій баланс завдяки іпотечному застереженню в кредитних договорах. Це, як вважають в "Таміра", суперечить закону "Про іпотеку".

ТОВ "Таміра", як і його поручитель ТОВ "Ольга" - також входить у ГК "Таргет", 31 січня 2011 року прийняли рішення ліквідуватися.

Реклама:

Уже перебуваючи в стадії ліквідації, вони в травні подали позови до "ВТБ банку". За даними ліквідаторів цих ТОВ від 18 травня, компанії повинні кредиторам понад 1 мільярд гривень. Уже 2 червня їх визнали банкрутами.

Група компаній "Таргет" - один з найбільших операторів продуктового роздробу в Харкові.

Управляє продуктовою мережею Target (21 магазин в Харкові та області), трьома магазинами побутової техніки та електроніки. Основними власниками є брати Андрій і Владислав Протас.

За словами банкірів, група "Таргет" винна 200 мільйонів Укрексімбанку, "ВТБ банку", "ВіЕйБі банку", ТАСкомбанку, "Альфа-банку", "Дочірньому банку Ощадбанку Росії", банкам "Базис", "Фінанси та Кредит", "Хрещатик" і "СЕБ банку".

Заборгованість не погашається з 2009 року, але банкіри сподівалися стягнути майно з боржника.

Укрексімбанк через Генпрокуратуру навіть домігся порушення кримінальної справи відносно керівництва ТОВ "Таміра" та "Ольга", однак рік тому Київський райсуд Харкова скасував постанову слідчого у цій справі.

В Укрексімбанку неофіційно підтвердили наявність заборгованості, але від коментарів відмовилися.

У багатьох банках підтвердили факт судових розглядів з цими двома компаніями, але не захотіли їх обговорювати. Брати Протас вчора були недоступні для коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!