Азаров не пригадує, щоб Росія колись йшла на поступки

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 09:09

Росія не пішла на поступки Україні, підписавши Харківські угоди.

Про це заявив прем`єр Микола Азаров у інтерв`ю радіостанції "Эхо Москвы", передає власний кореспондент УНІАН у РФ.

"Постає питання, на які поступки нам пішла Росія? Зараз, без Харківської угоди ціна газу у четвертому кварталі (для України) - 540 доларів за тисячу кубометрів. Перепрошую, таких цін у Європі взагалі немає. Відкинемо 100 доларів за Харківською угодою – і отримаємо 440 доларів", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що по 440 доларів за тисячу кубометрів купує газ Німеччина, яка на 2000 кілометрів далі, ніж Україна.

Реклама:

"Дозвольте запитати, на які нам поступки пішли?", - риторично запитав український прем`єр.

Він також підкреслив, що керівництво РФ ніколи не йде на поступки на переговорах зі своїми партнерами.

"За час роботи з російським керівництвом - досить тривалий, починаючи з 2002 року, коли я почав працювати в уряді, - я твердо собі з’ясував: керівництво Росії не йде на поступки, воно йде на компроміси, це - так. Але на поступки, тим більше односторонні, - я такого не пригадую", - заявив Азаров.

Як відомо, 21 квітня 2010 року в Харкові президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, якою передбачене базування російської військової бази у Севастополі до 2042 року.

В обмін на це Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!