Молдова обміняла стратегічне значення за "дешевий" російський газ

Четвер, 27 жовтня 2011, 19:27

Віце-прем'єр, міністр економіки Молдови Валерій Лазер заявив, що з 2012 року ціна за російський газ для Молдови буде знижена.

Як повідомив він на засіданні парламенту в четвер, з 1 січня 2012 року, Молдова купуватиме російський газ за меншою ціною віддавши "деякі економічні концесії", передає "Інтерфакс".

Він відмовився уточнити, про які саме концесії йдеться, зазначивши лише, що це стосується "доступу деяких російських інвесторів до секторів стратегічного значення для нашої країни".

За словами міністра, Молдавії вдалося переконати Росію, що істотне скорочення споживання газу пояснюється саме низькою купівельною спроможністю населення.

Реклама:

Російський "Газпром" поставляє Молдові природний газ в IV кварталі по 400,47 долара за тисячу кубометрів, що майже вдвічі більше, ніж у першому.

Це було передбачено діючим договором на постачання газу до Молдови, який був підписаний в 2008 році терміном на три роки і передбачав щоквартальне підвищення до рівня європейських цін.

В кінці 2011 року термін договору закінчується, Молдова веде зараз переговори з підписання нового договору строком на п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: