Жеваго думає над поглинанням "Океану" - ЗМІ

Четвер, 27 жовтня 2011, 18:13

Власник групи "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго збирається отримати контроль над суднобудівним заводом "Океан".

Про це пише тижневик "Комментарии", передає "Дело".

На початку жовтня бізнесмен провів зустріч з губернатором Миколаївської області Миколою Кругловим, відзначає видання.

За словами голови наглядової ради заводу "Залив" (контролює Жеваго) Миколи Кузьменка, у групі розглядають можливість участі в санації "Океану", але визначаться вже після того, як арбітражний керуючий проведе необхідну роботу і стане зрозуміло реальний фінансовий і технічний стан заводу.

Реклама:

"За деякими виробничим характеристикам "Залив" і "Океан" - підприємства-близнюки, тому, природно, ми будемо уважно стежити за розвитком процесу і роботою арбітражного керуючого", - підкреслив Кузьменко.

Втім, Круглов повідомив, що зустрічається з усіма кредиторами заводу, в тому числі і з боку "іншого Костянтина" - Григоришина.

На кінець 2010 року у "Океану" були борги в розмірі 1,9 мільйона доларів і 4,3 мільйона євро перед "Укршіппінг Лімітед", структурою "Укррічфлоту" - володіє Григоришин та Іван Фурсін.

Видання передбачає, що за "Океаном" з цікавістю спостерігають і в "Смарт-холдингу" Вадима Новинського, який володіє Чорноморським і Херсонським суднозаводами. Але в прес-службі компанії спростували наявність кредиторської заборгованості "Океану" перед "Смартом".

Нагадаємо, що ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня поточного року - ПАТ "Вадан Ярдс Океан", на грудень 2008 р. - ВАТ Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001 року - ВАТ "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тисяч т і офіційно входить до групи Wadan Yards.

За даними депозитарію Всеукраїнського депозитарію цінних паперів, на квітень, 98,74% акцій Миколаївського суднозаводу "Океан" сконцентрувала голландська Olympus Investments (2001) BV

30 вересня в лікарні в Москві після замаху 29 вересня помер колишній власник німецької судноверфі Wadan Yards Андрій Бурлаков, який очолював до лютого 2010 року наглядову раду "Вадан Ярдс Океан".

У липні 2008 року Бурлаков з партнерами придбав німецькі верфі Wadan Yards у Вісмарі і Варнемюнде і завод "Океан" в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!