"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Головний єврокомісар розкритикував уряди єврозони

Четвер, 27 жовтня 2011, 18:04

Глава Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу висловився за зміцнення дисципліни в Євросоюзі, назвавши нинішню поведінку ряду країн у галузі фінансів безвідповідальною.

"У нинішній ситуації в Європі ми спостерігаємо безвідповідальну фінансову поведінку, тому що більшість наших держав-членів не виконують пакт стабільності і зростання - нормативу максимально допустимих рівнів бюджетного дефіциту та державного боргу", - Сказав Баррозу.

Він підкреслив, що говорив це в обличчя керівників країн, які зібралися вчора на саміт ЄС в Брюсселі, передає "Інтерфакс".

"І я це говорю не тільки тут перед вами. Я вчора це казав усім главам держав і урядів. Деякі держави не привели в порядок свою статистику. Як мінімум, одна держава фальсифікувала статистику. Така поведінка неприпустима в майбутньому", - підкреслив глава Єврокомісії.

Реклама:

На його думку, якщо ставиться питання про поліпшення економічного управління, то необхідно забезпечити на союзному рівні не тільки конвергенцію, а й дисципліну.

"Якщо ми хочемо мати справжній європейський економічний союз, потрібна дисципліна для досягнення більш високого рівня інтеграції", - зазначив Баррозу.

Він уточнив, що нові заходи управління, і з цим погодилися лідери країн ЄС, передбачають підпорядкування урядів на національному рівні рекомендацій Європейської комісії та відповідному члену Єврокомісії в тому, що стосується дотримання пакту стабільності і зростання.

"Я думаю, що тепер уряди віддають собі звіт в тому, що якщо вони дійсно хочуть зберегти фінансову стабільність і єдину валюту, то необхідні дисципліна плюс конвергенція", - сказав голова Єврокомісії.

Європейські лідери умовляють банки списати Греції щонайменше 243 мільярди боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!