Грузія пішла назустріч Росії у питанні вступу до СОТ

Четвер, 27 жовтня 2011, 16:59

Грузія прийняла пропозиції швейцарських посередників у переговорах з РФ, які спрямовані на врегулювання спору прикордонної торгівлі.

Вони повинні відкрити шлях Росії для вступу до СОТ, передає Reuters.

Так, за словами Серги Капанадзе, заступника міністра закордонних справ і глави делегації Грузії в Женеві, пропозиція буде забезпечувати електронний обмін даних з торгівлі та міжнародному моніторингу на кордоні між Росією і Абхазією, а також Південною Осетією.

"Якщо Росія прийме цю пропозицію, вона стане членом СОТ, там немає нічого неприйнятного для росіян, тому що цей документ є результатом компромісу", - заявив Капанадзе, додавши при цьому, що РФ поки не погодилася з цією пропозицією.

Реклама:

СОТ, що об'єднує 153 країни, приймає рішення на основі консенсусу, і Грузія може заблокувати спробу Росії приєднатися до цієї організації, використавши право вето.

Росія - найбільша економіка, що залишається за бортом СОТ. Вона веде переговори про вступ до цієї організації ось уже 18 років.

Високопоставлені учасники переговорів кажуть, що Росія зможе приєднатися до СОТ в грудні 2011 року, якщо врегулює суперечку з Грузією.

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, який має намір повернутися в президентське крісло в 2012 році, закликав США і Євросоюз допомогти Росії подолати опір Грузії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: