"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Раді хочуть звіту Азарова про газові переговори з Росією

Четвер, 27 жовтня 2011, 15:38

Депутатська група "За Україну!" вимагає звіту прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо газових переговорів з Росією.

Про це заявив лідер однойменної партії В’ячеслав Кириленко, повідомляє сайт "За Україну!".

"Ми вимагаємо звіту прем’єр-міністра Азарова щодо газових перемовин з Росією. У вівторок засідання Верховної Ради має початися саме із доповіді чиновників", - заявив Кириленко.

Він переконаний, що Україна має почути чіткі відповіді щодо переговорного процесу із Російською Федерацією відносно поставок природного газу до України в 2012 році.

Реклама:

"Відбулося уже декілька раундів перемовин на цю тему різного рівня, але від урядовців українське суспільство чує лише відповіді типу: "Всьо харашо прекрасная Маркіза". Але ми добре пам’ятаємо фінал цієї пісеньки", - заявив Кириленко.

Він вважає, що тривають підкилимні перемовини, в результаті яких Україна може одного дня довідатися, що у неї немає газотранспортної системи.

У наступний вівторок, на переконання В’ячеслава Кириленка, урядовці мають чітко дати відповіді і щодо ГТС, і щодо деталей майбутніх газових контрактів з Росією.

Він нагадав, що 6 лютого 2007 року Верховна Рада внесла зміни до закону "Про трубопровідний транспорт", згідно з якими "реорганізація (злиття, приєднання, ділення, перетворення) державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, а також їх приватизація забороняються".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!