Укргазбанк вирішив, що робити з боргами Горбаля

Четвер, 27 жовтня 2011, 10:40

Укргазбанк домовився з колишніми власниками про реструктуризацію їх кредитних боргів.

Укргазбанк погодив з колишніми співвласниками банку - Василем Горбалем та Олексієм Омельяненко - протокол про реструктуризацію кредитів, виданих підконтрольним їм компаніям, пише "Комерсант-Україна".

"Сторони узгодили всі пункти, і тепер ми їх покроково виконуємо. Деякі кредити будуть реструктуризовані, частину застав візьмемо на баланс, а частина буде продана", - сказав перший заступник голови правління Укргазбанку Станіслав Шлапак.

"У заставі знаходяться як земля, нерухомість, так і споруджувані об'єкти. В результаті роботи з проблемною заборгованістю через 6-8 місяців розраховуємо скоротити обсяг проблемних кредитів на суму близько 2,5 мільярдів гривень", - заявив він.

Реклама:

У банку не повідомляють розмір кредитного портфеля, виданого компаніям цих осіб - за даними видання, близько 70% від суми в 9,7 мільярдів гривень.

Це дозволить Укргазбанку скоротити резерви, обсяг яких досяг 9 мільярдів гривень.

"Ми закінчили формування резервів - в поточному році направили в них 3,8 мільярда гривень. Це дозволило зупинити безглузде нарахування пені, штрафів та інших комісій, яких набігло майже 3 мільярди гривень", - зазначив банкір.

За його словами, незважаючи на великі витрати на формування резерву, поточна діяльність банку стала прибутковою ще до 1 серпня - 195 мільйонів гривень.

"У песимістичному сценарії ми отримаємо за підсумками року 400 мільйонів гривень прибутку, в оптимістичному - 500 мільйонів", - вважає Шлапак.

При цьому окупити вкладені в Укргазбанк 10 мільярдів гривень уряд зможе тільки у випадку продажу банку через чотири роки, вважає його менеджмент.

Експерти вважають, що з урахуванням фактору знецінення коштів продавати установу треба тільки за набагато більшу суму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: