Бойко вже сумнівається, чи віддавати шахти в концесію

Середа, 26 жовтня 2011, 20:41

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко розпорядився створити робочу групу, яка повинна визначити доцільність передачі в оренду або концесію 137 об'єктів вугільної промисловості, що знаходяться у державній власності.

Про це йдеться в наказі Міненерговугілля від 20 жовтня, повідомляють "Коментарии" з посиланням на Профспілку працівників вугільної промисловості.

Найбільша кількість підприємств припадає на Донецьку область - 88 шахт і 1 збагачувальна фабрика.

На Луганщині Міненерговугілля пропонує розглянути доцільність передачі в оренду або концесію 31 шахту, 1 збагачувальну фабрику та об'єкт законсервованого будівництва шахти "Краснолуцька-Північна".

Реклама:

Немає в переліку структурних підрозділів ДП ​​"Свердловантрацит" і ДП "Ровенькиантрацит", за якими вже проходить конкурс щодо передачі в концесію цілісних майнових комплексів.

Також в міністерському списку представлені 8 шахт Львівської області та 5 Волинської, і об'єкт незавершеного будівництва "Шахта № 10" Нововолинська".

Відповідно до наказу, керівники 137 підприємств галузі до 1 грудня 2011 року мають виділити земельні ділянки, закріплені за об'єктами, упорядкувати технічну та будівельну документацію, провести інвентаризацію майна, а також визначити їх оціночну вартість за затвердженою Кабміном методикою.

Також необхідно підготувати економічні обґрунтування доцільності та обсягів надання державної підтримки на здешевлення кредитів на капіталовкладення і часткове покриття витрат із собівартості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: