Екс-директора Goldman Sachs заарештували за "інсайд"

Середа, 26 жовтня 2011, 20:24

У США заарештували колишнього члена ради директорів Goldman Sachs Раджата Гупту за надання інсайдерської інформації хедж-фонду Galleon.

Про це повідомляє британська телерадіокорпорація BBC, передає "Дело".

62-річний Гупта звинувачується в незаконній передачі інсайдерської інформації засновнику одного з хедж-фондів Раджу Раджаратнаму.

Раджаратнам був засуджений на початку жовтня до 11 років в'язниці за торгівлю інсайдерською інформацією.

Реклама:

Раніше The New York Times повідомила з посиланням на інформовані джерела, що Федеральна прокуратура США має намір в середу пред'явити кримінальні звинувачення Гупті в незаконному використанні інсайдерської інформації про дві компанії, в ради директорів яких він входив, - Goldman Sachs і Procter&Gamble.

За даними Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), в розпал фінансової кризи в 2008 році Гупта передавав інсайдерську інформацію про Goldman Sachs своєму другу і діловому партнерові, одному із засновників Galleon Group Раджаратнаму.

Зокрема, Гупта повідомив Раджаратнаму до офіційного оголошення про угоду, що Berkshire Hathaway Уоррена Баффета інвестує 5 мільярдів доларів в Goldman Sachs, що дозволило Galleon заробити близько 1 мільйона доларів.

Крім того, він інформував свого партнера про фінансові результати Goldman до їх публікації, з'ясувала SEC.

Гупта також передавав Раджаратнаму інформацію про фінансові результати Procter&Gamble.

Однак у слідства немає доказів, що сам Гупта отримував від цих дій будь-яку вигоду, і його адвокати продовжують наполягати на невинності свого клієнта.

Гупта більше 10 років очолював міжнародну консалтингову групу McKinsey & Co., входив до рад директорів низки великих компаній і банків, серед яких, крім Goldman Sachs і Procter & Gamble, були Сбєрбанк Росії і AMR Corp.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: