Азербайджан бажає взяти участь у будівництві LNG-терміналу

Середа, 26 жовтня 2011, 14:25

Україна вітає бажання Азербайджану брати участь у будівництві LNG-терміналу.

"Ми схвалюємо бажання Азербайджану взяти участь у проекті, оскільки до складу консорціуму повинні входити сторони, які є власниками ресурсів", - заявив голова Координаційної ради "Національного проекту LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, передає DT.UA.

Посол Азербайджану Ейнулла Мадатлі вчора заявив, що його країна зацікавлена в участі у проекті будівництва LNG-терміналу, зокрема, заводу з регазифікації зрідженого природного газу в Україні.

"Ви знаєте, іспанська компанія здобула тендер - Socoin - на розробку техніко-економічного обґрунтування, але там не тільки один завод, там є і допоміжні споруди інфраструктури, до будівництва яких ми можемо активно підключитися", - сказав дипломат.

Реклама:

Посол також висловив упевненість у збільшенні в майбутньому постачань до України легкої каспійської нафти сорту Azeri Light.

За інформацією DT.UA, між Україною та Азербайджаном тривають перемовини про створення спільного підприємства, у тому числі і для постачань азербайджанської нафти на майбутній LNG-термінал.

При цьому, запевнив посол, Азербайджан готовий виконати всі взяті на себе зобов'язання з постачання енергоносіїв, які були закріплені у двосторонніх договорах.

Однак обсяги постачань будуть залежати від готовності інфраструктури щодо їх транспортування.

Представники іспанської компанії Socoin та ДП "Національний проект LNG-термінал" 19-21 жовтня провели польові дослідження, необхідні для розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для будівництва регазифікаційного терміналу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: