Пінчук вже мріє завалити СНД колесами і трубами

Середа, 26 жовтня 2011, 13:42

Власник "Iнтерпайпу" Вiктор Пiнчук сподiвається, що пiдписана угода про зону вiльної торгiвлi з країнами СНД надасть можливiсть збiльшити постачання труб i залiзничних колiс на ринки Митного союзу Росiї, Казахстану i Бiлорусi.

"Прем'єр-мiнiстр сказав, що пiдписана угода про вiльну торгiвлю радикально полегшить доступ трубно-колiсної продукцiї на ринки країн Митного союзу. Микола Янович уточнив, що в рамках домовленостей не буде вилучень щодо трубної продукцiї", - сказав Пiнчук за пiдсумками поїздки прем'єра на будiвництво електросталеплавильного комплексу "Днiпросталь" у вiвторок.

За словами власника "Iнтерпайпу", це хороша новина для компанiї. Водночас вiн вiдзначив, що має вiдбутися ратифiкацiя цiєї угоди в нацiональних парламентах, передає "Інтерфакс-Україна".

Пiнчук також повiдомив, що запуск "Днепросталi" запланований на березень 2012 року, з грудня почнуться гарячi випробування. Iнвестицiї в будiвництво заводу становили понад 700 мільйонів доларів.

Реклама:

За його словами, на заводi працюватимуть близько 550 робiтникiв, заробiтна плата яких буде на 10% вищою вiд середньої зарплати у галузi.

Пiнчук додав, що вся iнфраструктура пiдприємства передбачена пiд великi виробничi потужностi. Проаналiзувавши ситуацiю на свiтових ринках, керiвництво компанiї ухвалюватиме рiшення про будiвництво другої черги заводу, на створення якої потрiбно близько року.

Азаров 18 жовтня в Санкт-Петербурзi пiдписав Угоду про зону вiльної торгiвлi з країнами СНД.

Очiкується, що всi країни ратифiкують цю угоду до кiнця 2011 року, i з 1 сiчня 2012 року вона почне дiяти.

ТОВ "МЗ "Днiпросталь"- головний проект для "Iнтерпайпу", покликаний забезпечити трубне i колiсне виробництво власними сталевими заготовками.

Потужнiсть нового заводу становитиме 1,320 мільйона тонн на рiк, що зробить його найбiльшим пiдприємством такого типу в Схiднiй Європi.

"Iнтерпайп" - мiжнародна вертикально iнтегрована трубно-колiсна компанiя, яка входить до десятки найбiльших у свiтi виробникiв безшовних труб i є третiм за величиною виробником суцiльнокатаних залiзничних колiс у свiтi.

Продукцiю компанiї постачають до бiльш нiж 80 країн свiту через мережу торгових офiсiв, розмiщених на головних ринках СНД, Близького Сходу, Пiвнiчної Америки та Європи.

За пiдсумками 2010 року на пiдприємствах компанiї вироблено близько 1 мільйон тонн трубної i колiсної продукцiї. Рiчний виторг вiд реалiзацiї становив 1,3 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!