Бразилія не буде купувати борги Європи

Середа, 26 жовтня 2011, 12:07

Бразилія відкинула ідею купівлі європейських держоблігацій, поставивши під сумнів один з двох розглянутих Європейським союзом варіантів посилення антикризового фонду EFSF.

Європейські лідери висловили ідею про те, що країни, що розвиваються, включаючи Бразилію і Китай, могли б проводити скупку облігацій проблемних країн єврозони заради зниження дохідності за ними і ослаблення тиску на такі країни, як Іспанія та Італія, передає Reuters.

Проте бразильський міністр фінансів Гвідо Мантега у вівторок знову закликав європейську владу самостійно вирішувати свої фінансові проблеми, заявивши, що Бразилія не має наміру купувати борги проблемних країн єврозони.

"Я вважаю, що європейським країнам не потрібні кошти Бразилії, щоб купувати облігації. Бразилія не підтримує цю ідею", - заявив Мантега журналістам в Бразилії.

Реклама:

"Вони повинні знайти рішення європейських проблем всередині самої Європи", - додав міністр фінансів.

Проте, сказав Мантега, Бразилія була б готова надати фінансову допомогу регіону через механізми Міжнародного валютного фонду.

Європейські лідери підійшли до вирішального саміту ЄС у середу без видимого прогресу.

За підсумками саміту вони повинні представити всеосяжний план боротьби з борговою кризою регіону.

Лідери ЄС обговорюють два варіанти посилення Європейського фонду фінансової стабільності - модель страхування і створення спеціального механізму інвестицій в держборг на первинному і вторинному ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: