Банкіри не можуть натішитись, що за невиданий депозит не садитимуть

Середа, 26 жовтня 2011, 11:59

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" вважає виправданим відхилення Верховною радою законопроекту №4334, який передбачав введення кримінальної відповідальності для банкірів за відмову видачі депозитів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби УКБС, передаюь "Українські новини".

"Вирішувати такі питання необхідно засобами економічної політики, а не сумнівними силовими методами", - зазначено в ньому.

УКБС підкреслює, що вкладники самостійно вибирають термін розміщення своїх коштів у тому чи іншому банку, а визначеність із термінами пасивів дає можливість банкам планувати активні операції та необхідний рівень ліквідності.

Реклама:

"Надання ж клієнтам можливості в однобічному порядку розривати депозитні договори поставило б під загрозу стабільність не тільки окремо взятих банків, але й всієї фінансово-кредитної системи", - сказано в повідомленні.

Крім того, як зазначає асоціація, законодавство вже містить норму про те, що банк зобов'язаний видати вклад, незалежно від його виду, на першу вимогу вкладника.

У зв'язку з цим, на думку експертів УКБС, введення кримінальної відповідальності для банкірів за відмову видачі депозитів є недоцільним.

Як повідомлялося, раніше Асоціація українських банків заявила про те, що вважає виправданим відхилення Радою введення кримінальної відповідальності для банкірів за відмову видачі депозитів.

18 жовтня Рада відхилила законопроект № 4334 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України - щодо відповідальності за невидачу банківського вкладу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: