Азарова можуть пустити в російську трубу, а Путіна - в українську

Вівторок, 25 жовтня 2011, 16:56

Країни Співдружності Незалежних Держав мають намір почати переговори про рівний доступ до трубопровідного транспорту через 6 місяців після вступу в силу угоди про зону вільної торгівлі СНД.

Про це "Українським новинам" сказав прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, передають "Комментарии".

Він зазначив, що в угоді про зону вільної торгівлі СНД є спеціальний пункт, присвячений темі рівного доступу до послуг трубопровідного транспорту.

"У договорі прямо сказано, що через 6 місяців після вступу даного договору в силу сторони починають переговори про права і правила рівного доступу до послуг трубопровідного транспорту на територіях своїх країн", - сказав Лук'яненко.

Реклама:

За його словами, це може означати можливість повернення України на ринок туркменського газу і отримання його за контрактами, укладеними безпосередньо з Туркменістаном.

Як повідомлялося, наприкінці вересня прем'єр-міністр Азаров заявив, що Україна домовилася з Росією про створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю Європейського Союзу та перегляд газових контрактів 2009 року.

На початку вересня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявляв, що Україна готова відновити закупівлю газу у Туркменістану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!