"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв каже, що китайці модернізують Україну

Вівторок, 25 жовтня 2011, 12:23

Україна зацікавлена в активізації співробітництва з КНР у сферах машинобудування, високих технологій, морегосподарського комплексу та сільського господарства.

Про це заявив перший віце-прем’єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв‘ю державному інформаційному агентству КНР "Сіньхуа", повідомляє прес-служба чиновника.

За словами Клюєва, Кабінет міністрів з 2010 року системно покращує інвестиційний клімат в країні.

"Україна, яка знаходиться на порозі підписання Договору про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС, може надавати ефективну підтримку Китаю в багатьох міжнародних питаннях", - сказав він.

Реклама:

"Це відкриває широкі можливості для економічного, технологічного та військового партнерства, особливо враховуючи фактично необмежені фінансові ресурси Китаю", - наголосив урядовець.

Взаємовигідний інтерес для КНР та України, як зазначив Клюєв, складають спільні проекти в сфері високих технологій, науки та прикладних досліджень.

В інтерв’ю віце-прем‘єр-міністр запросив китайських інвесторів взяти участь в модернізації і розширенні експортних можливостей українських портів, транспортних шляхів та супутньої інфраструктури.

За його словами, протягом семи місяців 2011 року Україна експортувала в Китай продукції на більш ніж 1 мільярда доларів, що майже на 74% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: