Податкова похвалила торгівлю за зростання платежів

Вівторок, 25 жовтня 2011, 09:37 -

Торгівля продовжує щомісяця збільшувати платежі до держбюджету.

Про це заявив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, торгові підприємства за дев'ять місяців 2011 року відрахували до державного бюджету 21,2 мільярди гривень платежів, що майже в два рази більше в порівнянні з минулим роком.

Клименко також зазначив, що галузь оптової та роздрібної торгівлі продовжує щомісяця збільшувати платежі в бюджет, як і ряд інших галузей.

Реклама:

Так, зростання платежів фіксується у видобувній промисловості. Цими підприємствами сплачено 22,4 мільярда гривень, що в 1,7 рази перевищує минулорічний показник.

Серед лідерів, за його словами, також будівництво - 3,9 мільярда гривень проти 2,5 мільярда гривень 2010 року (ріст - в 1,6 рази) і підприємства, що займаються виробництвом електроенергії, газу та води, - зростання в 1,5 рази - від 7,5 мільярда гривень 2010 року до 11,2 мільярда гривень в 2011 році.

"Такі цифри свідчать про вихід значної частини підприємств з тіньового сектору економіки та підвищення рівня добровільної сплати податків. В цілому, за дев'ять місяців до державного бюджету надійшло 140,2 мільярда гривень Це в 1,5 рази перевищує минулорічний показник", - зазначив Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: