Азаров пообіцяв не залишати автопром напризволяще

Понеділок, 24 жовтня 2011, 20:46

Уряд створить умови для залучення інвестицій та для відновлення докризового рівня вітчизняного автомобілебудування.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у понеділок із генеральним секретарем Міжнародної організації автовиробників Івом ван дер Страатеном.

"Безумовно, ми підтримуватимемо вітчизняне автомобілебудування. Зараз це питання вивчається Міністерством економіки. Наше завдання - створити такі умови, за яких наш автопром розвивався б успішно", - зазначив Азаров.

Він додав, що уряд очікує на пропозиції від вітчизняних автовиробників, зокрема асоціації "Укравтопром", щодо необхідних заходів, які сприятимуть розвитку галузі.

Реклама:

Крім того, Кабмін вживатиме заходів для активізації іноземного інвестування в українську автомобільну галузь та забезпечить вигідні умови для іноземних інвесторів, які займатимуться автомобілебудуванням в Україні.

Азаров навів приклад, що зараз електроенергія в Україні вп'ятеро дешевша, ніж у Європі, порівняно дешева і водночас кваліфікована робоча сила тощо.

Прем'єр-міністр відзначив, що така ситуація зберігатиметься певний час і надалі, а тому іноземні інвестори, розміщуючи свої виробництва в Україні, матимуть істотні переваги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!