"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Януковича не задовольняє торгівля з Бразилією

Понеділок, 24 жовтня 2011, 19:20

Президент Віктор Янукович вважає, що Бразилія є основним торгово-економічним партнером України в Латинській Америці.

Про це сказано в повідомляє прес-служба президента, передають "Українські новини".

"Я радий підтвердити, що Бразилія є ключовим торгово-економічним партнером України в Латинській Америці. Водночас наше партнерство необхідно поповнювати реальним змістом, конкретними справами", - сказав Янукович під час зустрічі із представниками бразильських ділових кіл у Бразилії.

Він зазначив, що виконання досягнутих домовленостей, зокрема взаємодія в сфері енергетики, сприяє подальшому розвитку співробітництва між країнами.

Реклама:

Однак, на його думку, нинішній обсяг торгівлі не відображає реальних можливостей сторін.

"Українські підприємства виробляють широкий спектр продукції хімічної промисловості й металургії, авіа- і суднобудування, а також устаткування для машинобудування й енергетики. Хочу підкреслити, що в питаннях технологічного співробітництва українські підприємства більш гнучкі, ніж європейські й північноамериканські компанії", - сказав Янукович.

Він вказав на наявність позитивного досвіду співробітництва між країнами, зокрема, зі слів президента, у космічній сфері проект "Циклон-4 - Алкантара", перейшов у фазу практичної реалізації.

При цьому Янукович уважає, що існують значні перспективи початку в Бразилії спільних проектів на основі українських технологій і бразильських інвестицій.

З його слів, в Україні також реалізуються масштабні, привабливі для інвесторів інфраструктурні проекти, а саме - будівництво готелів, доріг і спортивних об'єктів.

"Ми будемо раді вітати бразильський бізнес у реалізації всіх цих перспективних проектів", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що в Україні збільшується інвестиційна привабливість сільського господарства, переробної промисловості, житлового будівництва й сфери телекомунікацій.

У зв'язку із цим Янукович запросив представників бразильських ділових кіл відвідати Україну з метою налагодження партнерських контактів з українськими компаніями, обговорення можливостей і пошук подальших шляхів розвитку взаємовигідного ділового співробітництва.

Як повідомлялося, Україна зацікавлена в спільній із Бразилією розробці ракетоносія "Циклон-5".

У рамках проекту "Циклон-4" Україна створює однойменну ракету-носій, а сам пусковий майданчик будується в Бразилії.

Перший пуск "Циклон-4" намічений на кінець 2012 року-початок 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: