Януковича просять не виганяти аптеки й магазини з житлових будинків

Понеділок, 24 жовтня 2011, 13:10

"Союз захисту підприємців" просить президента ветувати закон, який забороняє надання житлових приміщень для виробничих потреб.

Про це говориться у відкритому листі цієї всеукраїнської громадської організації до Віктора Януковича, повідомляє "ОстроВ".

"Ухвалення Верховною Радою зазначеного законопроекту завдає значного удару по бізнес-середовищу країни, насамперед, по найбільш незахищеній його складовій – малому бізнесу, оскільки запропоновані зміни передбачають заборону використання приміщень у житлових будинках для потреб виробничого характеру", - йдеться у ньому.

Підприємці зазначають, що чинна редакція статті 6 Житлового кодексу України забороняє надавати приміщення в житлових будинках для промислових потреб, а в запропонованій редакції закону встановлюється заборона ще й на надання квартир в оренду для виробничих потреб, що суттєво розширює спектр дії документа.

Реклама:

"Фактично, після ухвалення зазначених змін до Житлового кодексу України, розміщення у квартирах аптек, перукарень, магазинів тощо буде визнане незаконним", - говориться в тексті звернення.

Громадські активісти звертають увагу президента на те, що результатом ухвалення таких змін може стати повне знищення системи малого підприємництва в країні.

"Тисячі підприємців будуть змушені виживати в орендованих у бізнес-центрах приміщеннях, а тисячі громадян залишаться без єдиного засобу до існування, який вони отримували шляхом здачі в оренду своїх квартир", - зазначається в листі.

Як повідомлялося, зміни до Житлового кодексу, які Верховна рада прийняла на початку жовтня, заборонять власникам квартир використовувати їх для виробничих потреб, у тому числі і для розміщення офісів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!