В Білорусі різко подорожчав цукор

Понеділок, 24 жовтня 2011, 11:17

В Білорусі з 24 жовтня цукор подорожчав на 17%.

Це пов'язано із відповідною постановою білоруського Міністерства економіки, що регламентує роздрібні ціни на зазначений товар, передає УНІАН.

Відповідно до документу, гранична максимальна роздрібна ціна з ПДВ на цукор-пісок, розфасований у споживчу упаковку вагою від 500 г до 1 кг включно, становитиме 7 тисяч білоруських рублів за кілограм.

Згідно з постановою, юридичні особи та індивідуальні підприємці, які мають об'єкти оптової, роздрібної торгівлі та громадського харчування, мають здійснити станом на 24 жовтня цього року переоцінку залишків цукру відповідно до змін, передбачених постановою.

Реклама:

Постанова набуває чинності з 24 жовтня.

Це вже п'яте підвищення ціни на цукор в Білорусі в 2011 році: у січні та лютому він подорожчав на 10%, у травні – майже на 40%, у вересні – на 20% - до 6 тисяч рублів за кілограм.

Всього за січень-вересень 2011 року ціни на цукор зросли більш ніж удвічі – на 101,6%.

У зв'язку з чутками про підвищення ціни на цукор цього літа спостерігався ажіотажний попит на цей продукт.

Влада обіцяла, що цукор не дорожчатиме до початку переробки нового урожаю цукрового буряку, масове збирання якого почалося у вересні.

Як відомо, в Білорусі з 20 жовтня встановлено єдиний курс білоруського рубля, який на сьогодні становить 8,6 тсячі рублів за 1 долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: