"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український цукор поїде в ОАЕ

Понеділок, 24 жовтня 2011, 10:29

Через зростання світових цін український цукор виявився дешевшим за тростинний і його закупівлею зацікавилися в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Поки мова йде про пробних партії, але в асоціації "Укрцукор" сподіваються, що постачання в цю країну можуть досягти 15% вітчизняного виробництва, пише "Комерсант-Україна".

Видання повідомляє, що Володимир-Волинський цукровий завод, який входить до компанії "Техно-центр" може почати поставки цукру в ОАЕ.

"Представникам арабської ALP Plus General Trading Co. LLC, який відвідав завод, сподобалася якість нашого цукру. За результатами зустрічі ми підписали меморандум про наміри, зараз домовляємося про ціни", - зазначає член наглядової ради "Техно-центру" Юрій Паращак.

Реклама:

Представник арабської компанії Джасім Аль-Амірі розповів, що український цукор планується поставляти не тільки на внутрішній ринок, а й для реекспорту. За його словами, компанія вже направила українській стороні свої пропозиції.

Паращак каже, що зараз мова йде про пробні партії по 50-100 тонн, але арабська компанія зацікавлена ​​в більш великих поставках.

Заступник голови галузевої асоціації "Укрцукор" Петро Борисюк зазначає, що мова йде про 300 тисяч тонн, це становитьблизько 15% річного обсягу виробництва.

До цих пір поставляти український цукор на зовнішні ринки було невигідно через дешевизну тростинного цукру. Утім, з червня 2011 року вартість цукру-сирцю (сировина для виробництва останнього) підвищилася майже на 50%, до 598 доларів за тонну, підкреслює аналітик ІК Dragon Capital Тамара Левченко.

При цьому собівартість українського бурякового цукру сьогодні становить 440-500 доларів за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!