"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не підвищить ціни на газ, якщо піймає "птаха удачі"

Неділя, 23 жовтня 2011, 20:30

Прем'єр Микола Азаров сподівається, що тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "1+1", показаному в неділю.

"Ми налаштовані на те, щоб домовитися з Російською Федерацією про прийнятну ціну на газ. Остання моя зустріч з прем'єром Росії дає підстави думати, що угода досить близько", - зазначив він.

"Тому ми зараз не плануємо ніяких підвищень тарифів на газ", - заявив Азаров.

Реклама:

За його словами, воно відбудеться тільки "в тому крайньому випадку, якщо збережеться та вбивча ціна на газ, яка випливає з угоди січня 2009 року".

"Давайте не будемо забігати вперед і злякувати того птаха удачі, який, як мені здається, повинен, нарешті, приземлитися на Україні", - сказав він.

Коментуючи підписання договору про зону вільної торгівлі з СНД, Азаров підкреслив, що сторони домовилися протягом обмеженого часу відмовитися повністю від режиму вилучень у вільній торгівлі.

За його словами, частина відмови від обмежень прописана в самому договорі, а "частина обмежень, пов'язаних з експортними митами на нафту і газ, винесена в переговорний процес".

"Ми також розуміємо, чому. Тому що це величезна стаття доходів російського бюджету. І протягом обмеженого часу Росія від таких мит не відмовиться", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи можливе розірвання договору, якщо цукор і нафта, наприклад, на довгий час залишаться винятками із зони вільної торгівлі, Азаров відповів: "У світовій практиці всяке буває".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!