Янукович на Кубі відзначав успіхи Жеваго і лобіював заводи Тігіпка

Субота, 22 жовтня 2011, 10:08

Президент Вiктор Янукович вважає, що Україна та Куба мають продовжувати роботу з розвитку та успiшної реалiзацiї двостороннiх проектiв.

Про це йдеться у повiдомленні прес-служби голови держави.

Пiд час українсько-кубинського бiзнес-форуму Янукович зазначив, що успiшним прикладом такої взаємодiї є дiяльнiсть спiльних пiдприємств, створених на Кубi за участю української компанiї "АвтоКрАЗ".

Він також висловив упевненiсть в успiшнiй реалiзацiї проектiв у сферi сiльськогосподарського машинобудування і звернув увагу на можливiсть розвитку ефективного спiвробiтництва кубинської сторони з ДП "Виробниче об'єднання "Пiвденмаш" та ДП "Антонов".

Реклама:

"Пропоную також розглянути можливiсть налагодження прямої спiвпрацi з Крюковським вагонобудiвним заводом, який має багаторiчний досвiд поставки своєї продукцiї на Кубу", - сказав президент, нагадавши, що ранiше продукцiя цього заводу надходила на Кубу через третi країни, що значно впливало на її цiну.

"Нам потрiбно змiнити цю ситуацiю", - зазначив вiн.

У Гаванi Україна вже вiдома як провiдний експортер чорних металiв, продукцiї хiмiчної промисловостi, зокрема мiнеральних добрив, а також зернових культур i соняшникової олiї, зауважив Янукович.

Президент додав, що Україна має найсучаснiшi технологiї в авiакосмiчнiй галузi, має унiкальну мережу газо-i нафтопроводiв i може подiлитися вiдповiдним досвiдом iз кубинськими партнерами.

Як відомо, холдингова компанія "АвтоКрАЗ" - єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів. Компанія входить до складу фінансово-промислової групи "Фінанси та Кредит", підконтрольної українському бізнесменові Костянтину Жеваго.

У той же час, бізнес-група віце-прем'єра Сергія Тігіпко володіє 23% акцій Крюківського заводу через ЗАТ "Холдингова компанiя "Теко-Днiпрометиз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!