Ющенко вже знає, як Україна отримає газ по 200 доларів

Субота, 22 жовтня 2011, 09:33

Найближчим часом газотранспортні компанії Росії і України домовляться про консорціум або оренду української ГТС.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі Шустер Live.

"Середньозважена ціна бареля (нафти) після 2012 року експертами прораховується в середньому 130 доларів. Підготуйтесь до ціни 680 (доларів за кубометр газу)", - зазначив він.

"Здача кримської бази на 100 доларів не має великої різниці… Через два-три дні ми станемо свідками, як газотранспортні компанії домовляться про те, що можна газотранспортну систему взяти або в оренду, або зробить консорціум", - уточнив Ющенко.

Реклама:

"Через декілька днів. Думаю, шедевр якийсь появиться", - додав він.

При цьому екс-президент уточнив, що "після цього появиться політична відповідь: ми іще на 100 вам скостимо ціну на хуторі Михайлівському (східний кордон між Україною і Росією)".

"Ми станемо свідками, як отут буде дискусія про Митний союз, про так званий валютний союз, ще на 50 скостять. І в цих умовах сьогоднішніх ми можемо вийти на хуторі Михайлівський приблизно в ціні 200, що абсолютно відповідає економічній моделі", - заявив Ющенко.

У той же час, прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що створення трьохстороннього консорціуму для управління української ГТС можливе за участі Євросоюзу і Росії, і це питання уже має уже більш конкретні терміни.

"Я думаю, що в цій ситуації (створення трьохстороннього консорціуму за участі Росії та Євросоюзу, ЕП) мова йде про більш конкретні строки", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: