"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В S&P готові знизити рейтинг Франції

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 19:10

Standard & Poor's, ймовірно, знизить кредитні рейтинги п'яти європейських країн, включаючи Францію, на одну або два ступені, якщо рецесія повернеться в єврозону і держави збільшать обсяг позик.

Про це в агентстві повідомили в п'ятницю, передає Reuters.

Результати стрес-тестів оцінюють здатність Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду підтримувати єврозону в разі двох ймовірних сценаріїв: подвійний рецесії й рецесії з високими процентними ставками, йдеться в повідомленні.

"Суверенні рейтинги Франції, Іспанії, Італії, Ірландії та Португалії, ймовірно, будуть знижені за двох сценаріїв", - заявили представники S&P у своєму звіті.

Реклама:

Згідно з повідомленням агенції, при гіршому підсумку численним банкам Іспанії, Італії та Португалії знадобиться рекапіталізація, за якої поточного механізму порятунку буде недостатньо, якщо ситуація буде гіршою за очікування.

"Рейтинг Франції, швидше за все, буде знижений до "AA" з "AAA" через погіршення фінансової ситуації, навіть якщо обсяг стресів буде помірним", - сказав аналітик S&P.

Агентство очікує зростання потреби уряду в позикових коштах через збільшення бюджетного дефіциту, якщо економічні умови погіршаться.

При цьому в агентстві Fitch Ratings зазначили, що не планують знижувати рейтинг Франції з поточного найвищого рівня "ААА", повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву глави відділу суверенних рейтингів агентства Девіда Райлі.

Як відомо, європейські лідери проведуть у неділю саміт, щоб знайти рішення для боротьби з борговою кризою єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: