"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров дозволив Бойку віддати ТЕЦ "Нафтогазу" у концесію

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 10:45

Кабінет міністрів погодився з ініціативою Міністерства енергетики та вугільної промисловості про включення низки теплоелектроцентралей, які знаходяться в управлінні "Нафтогазу", до переліку об’єктів, які може бути передано в концесію.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, передає DT.UA.

За його словами, до переліку включено теплоелектроцентралі, що працюють на газі, з метою їх подальшого переведення на спалювання енергетичного вугілля.

"Це ТЕЦ, які працюють на газі. Ключова умова передання їх в концесію - переведення їх на вугілля", - сказав міністр, не уточнивши при цьому, які саме ТЕЦ дозволено передати у концесію.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше заступник голови Міненерговугілля Сергій Чех повідомив, що міністерство направило на розгляд уряду пропозицію передати в концесію цілісні майнові комплекси державних підприємств "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль" (Луганська обл.) і "ТЕЦ-2 "Есхар" (Харківська обл.).

Він зазначав, що передання підприємств у концесію дозволить залучити інвестиції для фінансування проектів із реконструкції ТЕЦ з переведенням їх на сучасні технології спалювання вугілля, у тому числі на водно-вугільну суміш.

Чех також не виключив, що у разі схвалення на рівні уряду пропозицій міністерства про передання ТЕЦ у концесію, відповідні концесійні конкурси може бути оголошено в 2012 році.

Нагадаємо, що в управлінні "Нафтогазу" з 2009 року перебуває 10 ТЕЦ: Сєвєродонецька, Дніпродзержинська, Одеська, Херсонська, Лисичанська, Зуєвська, Миколаївська, Криворізька теплоелектроцентралі, ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" та ДП "Кримські генеруючі системи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: