"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова хизується, як через рекламу виводить "з тіні" тисячі підприємців

Четвер, 20 жовтня 2011, 18:52 -

Державна податкова служба (ДПС) вивела з "тіні" через рекламні оголошення про вакансії 2 тисячі підприємців.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПС з посиланням на заступника голови відомства Олександра Клименка.

За його словами, в рамках виконання програми подолання "тіньової" зайнятості податкова служба проглянула більше шести тисяч оголошень у ЗМІ, в яких юридичні та фізичні особи запрошували фахівців на роботу.

У кожному третьому випадку сума запропонованої зарплати відрізнялася від вказаної у податкових деклараціях, каже податківець.

Реклама:

"Один з дніпропетровських підприємців офіційно виплачував працівникам 400 гривень. Однак в оголошенні про наявні вакансії сума запропонованого доходу була дещо інша – 1,2 тисячі гривень. Звичайно, такі протиріччя викликають відповідні запитання у податківців", – підкреслив Клименко.

Він зазначив, що Податкова і надалі буде вживати всіх можливі заходи для залучення до оподаткування тих, хто приховує доходи.

"Місцеві бюджети сьогодні на дві третини складаються з податку на доходи фізичних осіб. Ці кошти витрачаються на невідкладні потреби громади, на інфраструктуру міст та інших населених пунктів. І ми будемо робити все, щоб у громад ці гроші були", - підкреслив податківець.

За даними прес-служби ДПС, всього з початку року податківці вивели з "тіні" більше 170 тисяч чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: